25 mars 2009 - mina återstående 25mg sandimmun sätts ut:-)

Idag talade jag med min PAL, patientansvarige läkare, i telefon. Från och med i morgon sätter vi ut de nu återstående 25mg sandimmun som jag tar varje dag. Två år och 8 månader efter min transplantation kommer jag att vara fri från immunhämmande medicin. Nu släpps benmärgen fri, och jag hoppas och tror att allt kommer att gå bra. Nedtrappningen påbörjade vi vid årsskiftet 2007/2008. Då tog jag 100mg på morgonen och 100mg på kvällen. Sedan har vi sakta trappat ner. I början med tre månaders mellanrum. Nu på slutet med 6 veckors mellanrum. I dag tog jag för hoppningsvis mina sista 25mg. Fram till min treårskontroll till sommaren skall jag fortsatt ta kåvepenin och aciklovir, men sedan skall även dessa sättas ut.

Det känns märkligt, men stort. Den här dagen har varit så avlägsen. Ännu återstår några månader med mediciner, men huvudmedicinen är nu borttagen. Det är nästan lite svårt att ta in, men jag är mycket mycket glad:-)

Mitt Hb är högt och fint, och tillåter att vi åter tappar mig på blod för att få ner ferritinvärdet i kroppen. 3dl var tredje vecka fram till sommaren är planen nu, men det är ju bara bra. Tidigare har jag tappats under ungefär ett års tid på liknande sätt. Efter transplantationen hade jag ett ferritinvärde på lite drygt 5000. När vi senaste slutade att tappa av för ungefär ett år sedan låg det på ca. 1600, och nu är det dags igen.

RSS 2.0